FZ Blog

Megtorlás (Reprisal) - filmkritika

A film jól indul. Egy egyéni bankrabló brutálisan kirabol egy bankot, majd utána elmenekül a zskmánnyal, de a bankfiók igazgatójában Jacobban ( Frank Grillo)  mély nyomot hagy az akció és nekiáll nyomozni. Persze ilyenkor mindig az a gyanús, aki nem gyanús - egy kabarétréfát idézve. Jacob szinte mindig felébred az eset után és nem hagyja nyugodni a történet. Alkoholizál, szabadságra küldik.

Isten hozott Trouilly-ben! - filmkritika

Isten hozott Trouilly-ben! Eredeti címe: L'ecole est finie  (2018)

Nincs sok mondanivalóm a filmről. Egyszerű történet, egyszerű költségvetés. Szinte TV film. Francia. A nagyvárosból vidékre helyezett tanárnő, aki a kis falu minden vidékiessége és hátránya ellenére ott talál sikereket és ott találja meg pályájának és életének értelmét. Persze ad esélyt neki az élet, hogy visszatérjen a nagyvárosba, de didaktikusan nem sehova és a filmnek itt vége van.

A művésznő és rajongói - Kritika

Nem vagyok színházi ember, ezért lehet, hogy a kritikám nem lesz a művészi magasságoknak megfelelő, de azért van véleményem - és nem rossz!

Nem spoilerezek!

A darab tetszett. Az Osztrovszkij által írt darab ma is érthető és a valóságban is létező problémakört feszeget. Amikor egy ember válaszút elé kerül, akkor hogyan választ. Tiszta szívű, lobogó tekintetű forradalmár és/vagy mártír lesz, mint Pjotr Meluzov (Rusznák András), vagy inkább konfliktuskerülőn belesimul a lehetőségekbe? Beleáll és megmondja, vagy lenyeli és kicsit jobban él.

Isteni szarvas sült

Ma egy olyan helyen voltunk, ahol a Kedves Vendég maga főzi meg az előre megrendelt ételét. Tiramisut és szarvas sültet rendeltem meg előre.

A Tiramisu is szenzációs volt, de a szarvas sült egyenesen fenomenális. Egy darab előre megfőzött szarvas húst utána oliva olajon megsütöttünk, hogy a felülete barna legyen. Közben fűszereket adtunk az olajhoz.  A köretet édes, mézes vagy valami hasonló misungban kifőztük, belehemebergettük. A fogás tálalásánál hagyma és mák is volt a tasakokban. Összességében isteni kaja volt!!!!

Köszönöm fijúk!

Végeredmény (Final score) - filmkritika

2018-ban jelent meg a film és bár az IMDB-n 6.1-es osztályzatot kapott, de természetesen én inkább ZS kategóriának írom le. Steven Seagal utolsó filmjeihez méltó opus Dave Bautista főszereplésével. Sajnos a főszereplő annyira hiteltelenül nagydarab és semmi sportos nincsen benne, hogy néha nevetségesen mozog a színen és a kötött nehézkes mozgásával simán legyűri a kisportolt terroristákat.

Hölgyek feketében - Ladies in Black - filmkritika

A film egy novella adaptációja. A történet nem túl bonyolult. Egy vidéki munkásember lánya bekerül dolgozni egy ruhaszalonba, és ott kinyílik a világ számára, megismerkedik más fajta emberekkel, mint a saját családja - a második világháború utáni Európából Ausztráliába menekülő emberekkel, akik elhozzák számára a kultúrát, a más szokásokat és egy új élet lehetőségét. Link.

Oroszlánkirály - remake

Ma néztem meg az Oroszlánkirály (Lion King) remake verzióját. Az eredeti változat a 90-es évek elején jelent meg, tisztán animációval és akkor egy kor gyerekei, tinédzserei és ifjú felnőttjei látták (sokszor a gyerekeikkel együtt).

A jelenlegi verzió az eredeti forgatókönyvét szinte egy-az-egyben lekövette, vagyis a történet minden egyes jelenete ugyanaz. Persze lehet, hogyha egymás mellett futtatnám a régi és az új filmet találnék különbségeket, de a lényeg ugyanaz.

Álomnagyi - újabb - francia vígjáték - filmkritika

No spoiler! Mivel az esős November 2.án nem volt egyéb dolgunk, ezért nap közben úgy döntöttünk, hogy megnézünk egy mindkettőnk által elfogadható kompromisszumos filmet. A film Álomnagyi (C'est quoi cette mamie?! - 2019) lett, egy "szokványosnak" tűnő francia vígjáték. A történetet itt lehet elolvasni.

Oldalak

Subscribe to RSS - blogok