Botrány - Bombshell - filmkritika

A filmet ma láttam és kissé elgondolkoztató volt több okból is. Először is a történet 2016-os, vagyis négy évvel vagyunk a történet után, tehát a szereplők ma is élnek, bár a nevüket a filmben megváltoztatták, de nyilván a megfelelő emberek ráismernek. Másodszor is azt az általános kérdést feszegeti, hogy a hatalommal visszaélő férfiak (esetleg nők!?) bűnösök, és megvetendők-e, persze azok, ez nem vitás, de látensen ott van az is, hogy akik behódoltak a zsarolásnak vajon elkerülhették volna-e azt? Ez a kérdés a film nézése közben fel sem merült, de a végén igen.

Énektanulás 6 - Énektanárok

A következő pár gondolat éneket tanulók személyes beszámolóit hallgatva ötlött fel bennem és lehet, hogy nem igazak, de érdemes velük foglalkozni.

Az énektanárok pályájuk kezdetén mindannyian azt gondolták, hogy belőlük nemzetközi hírű előadóművész lesz.

307. Itt a tavasz

Ezt a dalt 1990-ben írtam egy kora márciusi hajnalon. Az ablakon besütött a Nap és ez jött ki belőle... Az AS együttessel felvettük korábban, de koncerten sohasem szólt így.

Matematika és ember

Az alábbi cikkben sok mindent Jim Holt "Amikor Einstein Gödellel sétált" című könyvének olvasásából merítettem.

Az alapkérdés számomra nem a matematika létjogosultsága, hanem az a kérdés, hogy az emberek hogyan viszonyulnak a matematikához és miért viszonyulnak úgy, ahogy?

Nyári Károly Karácsonyi Koncert - kritika

Megvallom, amikor a párom megkérdezte a napokban, hogy vegyen-e Nyári Károly karácsonyi koncertjére jegyet a Budapesti Kongresszusi Központba, meggondolatlanul igent mondtam, mert a telefonban hallottam a sürgető kívácsiságot. A zongorista, énekes, showman főszereplőről még életemben nem hallottam, de gondoltam nem lehet rossz a párom ízlése. Annyit megjegyzett, hogy a vendégelőadók között ott lesz Tokody Ilona is, akinek a neve számomra ismerősen csengett, hiszen ő egy magasan jegyzett operaénekesnő és a világ rengeteg operaházában szerepelt már.

Szerelem második látásra (Love at Second Sight) - filmkritika

A film egy többször megírt ötleten alapul. Az életünk egy elrontott részét vajon egy párhuzamos, másik világban helyre tudjuk-e hozni? Az egyszerű történet egyens vonalban halad és jól érthető. A főbb szereplők jelleme kidolgozott, sokféle szempontból megismerjük őket. A szereplők jellemfejlődésen mennek át. A végén természetesen az elrontott kapcsolatok helyrejönnek, de azért a végén marad egy kis lezáratlan rész.

Csekély esély - Long Shot - filmkritika

Vígjáték - a finomabb fajtából. Vannak benne helyzetkomikumok és egyéb dolgok is. A lúzer pali a legmagasabbak közé emelkedik. Ez eleve ad lehetőséget a komikumra. Vannak érdekes beszélgetések és jelenetek. Persze vannak kínos és előre látható helyzetek is, mivel egy szőke 40-es ír származású, protestáns hölgy - aki mellesleg az Egye(b)esült Államok külügyminisztere - és a nála két-három évvel fiatalabb zsidó származású újságíró pasi csak ritkán alkot hibátlan, tökéletes párost az USA-ban.

Oldalak

Subscribe to Fábián Zoltán RSS