A Hologram for the King - filmkritika

Egy amerikai (Tom Hanks) megérkezik Szaúd Arábiába, a szürreális dolgok hazájába. Pályázni akar a cége egy munkára. Minden arab herceg fel-alá mászkál és tojik az amerikaira. Ő és általában az amerikaiak nincsen hozzászokva a közel-keleti tempóhoz. Minden összejön neki. Púp nő a hátán, senki nem foglalkozik vele. Összejön egy dán csajjal (vagy talán mégsem). Akire napok óta vár, az közben persze végig ott volt. Egy herceg. Mindenféle furcsa dolgok történnek vele.

A sivatagba megy helyi arabokkal farkasra vadászni. Egy női orvos megvizsgálja - amit ott nem szabad.

Egy jelenetben a sivatagi sátor luxussátorrá válik, mert jön a király és elindul, amiért tulajdonképpen eljött az USA-ból. Bár a biznisz nem jön össze, de az orvosnő igen.

A film olyan, amire a modern BBP filmeken felnőtt gyerekek szokták mondani, hogy umalmas. Szerintem nem unalmas, hanem egy egzotikus helyen játszódó történet, végül egy szerelmi szállal, amely egy 50-es nem túl sikeres ember életének fordulópontjáról mesél.

Mert mesél, az egzotikus homokdűnék között. Ahol minden lassabban folyik, a luxust a víz jelképezi. Nincsen különösebb zene, nincsen sok színész, nincsenek gyilkosságok, vad jelenetek. Csak a mese, amiben néhány jó színész játszik és a táj.

Szerettem a filmet és érdemes megnézni! Legalább egyszer.