A Wall Street pilangói (Hustlers) - filmkritika

Nem spoilerezek, mert például itt el lehet olvasni a történetet. A mozi majdnem tele volt, csak az első két három sorban nem ültek nézők.

A film meglehetősen ütősen kezdett. Egy sztriptízbárban az öltözőben öltöznek / vetkőznek / sminkelnek lengén öltözött vagy lengére vetkőzött lányok. Fecsegnek, dolgoznak, ledják a lé nagy részét a megfelelő embereknek, közben a tipikusan brókerek és pénzemberekből álló "úri" közönség ténylegesen szórja a pénzt a színpadra, a csajok bugyijának pántja alá dugja, kis szobába viszik a csajokat és közben vedelik a piát. A lányok pedig minden este "éhbérért" dolgoznak, mert ez valójában nem egy kupleráj, bár valószínűleg a hímek és a nőstények között néha alakul valami entyem-pentyem és a lányoknak időnként van pasijuk is.

Ez az üzlet a Wall Street üzleteinek folytatása. Ahogyan a bankárok ellopták a világ pénzét itt annak egy csekély részét visszaadják a népnek más formában. A 2008-as világválság megszakítja az üzletet és a sztriptízbár és a sztripperek forgalma is lecsökken. Jön a konkurencia a kelet-európai lányok képében, akik 300$-ért lepippantják a fáradt brókereket. Mit lehet ilyenkor tenni? A csapat Ramona (JayLo) vezetésével és Destiny (Hihihi Constance Wu) segítségével kialakít egy ütős üzleti modellt, amellyel a tehetős wall street-i pasikat meg lehet kopasztani pillanatok alatt úgy, hogy azok nem mernek feljelentést tenni, hiszen ki merné nagydobra verni, hogy 3-4 (kurvára - na jó) félvilági nőre elköltött 5-10 000$-t. Inkább kussolnak és megkeresik két nap alatt.

Ebben a részben voltak leülős, kissé vontatott részek. 

Talán ez a rész a legjobb a filmben, amely bemutatja az új üzletmenetet.. Az egyik lány egy palira ráakaszkadik, majd jönnek a nővérek, mint egy római légió harcedzett csapatai ék alakban, középen Ramona, a két szélen egy ázsiai és egy fekete bombázó. Egyszerre lépnek és a pasit lerohanják. Persze a pasik ezt a lehengerlő támadást nemigen tudják kivédeni és előbb-utóbb a bankkártyájukat kissé megkönnyítve ébrednek fel valahol.

Ramona és Destiny szerepei többsíkúak, a többiek csak panelként vannak jelen. Az ő jellegzetességükre lehet helyzetkomikumot ültetni. Ebben a részben vannak vicces jelenetek és Destiny is megmutathatja a komikus énjét is. A két főszereplő kapcsolata több, mint egy barátnői kapcsolat. Ramona pátyolgatja Destiny-t, de persze ki is használja, ugyanakkor szereti is. Destiny is tanítójának, (pót)szülőjének tartja Ramonát, csodálja őt, de persze ha kell kritizálja és vitatkozik vele.

A film lassabb rélszein néha elbambultam. Olyan érzésem volt, mintha valamit didaktikusan a szájunkba akarnának rágni. A párom azt mondta, hogy ezek a részek nem a pasiknak szóltak, hanem hölgyeknek, mert a ruhák, ékszerek a pasikat nem érdeklik. Ezek a részek lehettek volna feszesebbek is. Talán a film játékidejét akarták egy kicsit hosszabbra hagyni? Néha megjelenik egy pszichológusnő, akinek mesél Destiny a történtekről. Szerintem felesleges volt belevenni őt a történetbe.

Nem is figyeltem fel rá, de a film egyes jelenetei alatt Chopin és más klasszikus zene megy.

Alapjában véve érdekes, jó film volt, de lehetett volna kissé feszesebb is. Üdítő szórakozás szombat estére felnőtt nézők számára.