FZ Blog

Koronavírus blog

Ezt a blogot azért kezdtem, mert ma minden a koronavírusról szól, ezért nézzük az eseményeket szép sorjában. Tudjuk, hogy van egy koronavírus Kínában és minden városban karanténokat, kijárási tilalmakat vezettek be, de Kína messze van és különben is ott primitív népek laknak. Olvassuk az újságban, hogy Észak-Olaszországban is megjelent a koronavírus, mégpedig Milánó környékén és több ezer embert megfertőzött. A helyzet aggasztó, mert sok a haláleset.

Mi is karanténba kerültünk végül és ezért írom ezt a blogot.

Koronavírus - 2020.04.05 Vasárnap

Beöltözve Zombilandben

Pár napja nem írtam semmit a blogba, de nem azért mert nem történt semmi, hanem éppen ellenkezőleg, nagyon sok minden történt. Szerdán beszéltem egy magam korabeli emberrel, aki két héttel ezelőtt tüneteket kezdett produkálni a feleségével együtt. Magas láz - 39 fok - , étvágytalanság, a mellkasa fájt, folyamatos köhögés, alig kapott levegőt, fejfájás, homloküreg gyulladás. Ez kb. három-négy napig így ment, majd a tünetek enyhülni kezdtek, de a gyógyulás három hétig tartott. Az orvosi ellátás a jótanács volt. Nem vicc!

Hitman - 47-es ügynök - filmkritika

Hitman 47-es ügynök

Ez egy régi film, talán 2007-ből, de most újra megnéztem. Nem lett kevésbé friss, sőt kifejezetten érdekes volt a maga nemében. A múltkor megnéztem Singapore látképét a Google MAps-en és felfedeztem azokat a fantasztikus épületeket, ami akkor még kuriózum lehetett. A szokásos BBP, szuperhősös film. Megfelelő tempójú vágással, belassított jelenetekkel és igényes effektekkel. Mindezt az akkori technikai és informatikai felszereléssel megvalósítva.

Koronavírus - 2020.03.31 Kedd

Tegnap reggel még utolsókat simítottam a videon, aztán feltöltöttem. Az iskolában nem volt túl sok minden. Néhány telefon, néhány email. Azon morfondírozom, hogy a tanműhelyt is be kellene zárni, megtakarítás lenne belőle. Pistával eljöttünk, mert neki menni kellett. Délután azal is foglalkoztam, hogy a következő napokra előállítsam a tananyagot és a közben befutott emaileket megválaszoljam. Este 10-re lettem készen. Semmi különleges.

Hair - filmkritika

Furcsa lehet az 1979-ben megjelent filmről kritikát írni, de azt teszem. Azért írok róla, mert ma újra megnéztem. Ez egyike azoknak a filmeknek, amelyeknek egyes jeleneteire ma is emlékeztem, és most hogy megnéztem, felidéződtek. A szerelmi történet lebilincselő, emberi, ugyanakkor nem túl nyálas. Milos Forman rendező már akkor is tudott rendezni. Jó arányérzékkel jönnek a jelenetek. Nincsen üresjárat. Talán néha egy kicsit sok a zene. Persze kissé régies, hiszen nem most játszották fel, de meglepődtem, hogy mennyire funky módon játszották el már akkor is.

Koronavírus - 2020.03.28 Szombat

Ma délelőtt beszéltem a sváci rokonokkal; fiam Dani, nevelőapja Árpád, volt feleségem Adi és annak második gyereke Anna Zürichben élnek. Mindkét szülők 50+, a fiam majdnem harminc, a lány húsz. A télen, február végén síelni voltak és síelés után pár nappal a családon átment a korona úgy, hogy nem tudták, hogy ez az.

Talk show - Late Night

Ez a film műanyag. Műanyag a környezet - ismeretlen amerikai nagyváros, talán Hollywood egyik TV műsort előállító kis cégének vezetője, főnöke, házigazdája, sztárja, Katherine Newbury ( Emma Thompson ) válságba kerül. A válság lényege az, hogy unalmas a műsora, aminek szórakoztatónak és humorosnak kellene lennie, de már nem az és meg akarják szüntetni a műsort.

Koronavírus - 2020.03.27 Péntek

Ma reggel arra ébredtünk, hogy bölcs vezérünk kijárási korlátozásokat vezetett be rendeletileg. Egyébként az utcákon nem sok ember van most sem. Igaz, hogy a maszk viselése sokak számára nem opció.

Ma megtartottam az első feleltetésemet és mondhatni nem sok különbség volt ahhoz képest, amit az órán tettek volna a gyerekek. Hasonlóképpen válaszolt az, akiről tudtam, hogy intelligens és értelmes és az is, akiről tudtam, hogy kevésbé az. Most indulok haza és eszem valamit.

Koronavírus - 2020.03.26 Csütörtök

Az a legrosszabb az egészben, hogy nem lehet tudni a végét és azt sem, hogy személy szerint, amikor elkapom a vírust, akkor mi lesz. Sajnos vannak olyanok, akik azt gondolják, hogy nem lesz bajuk és bandáznak - főleg fiatalok -, mert a fiatalokat nem érinti. Vannak tizenéves és harmincas halottak is, nem csak a 60 felettieket támadja meg és küldi a sírba ez a vírus. Persze nyilvánvalóan azok, akik jó egészségi állapotban vannak kisebb rizikójúak, de ha van valamilyen érrendszeri vagy szívbetegség, ne adj isten tüdő probléma az nagyon borús jövőt sejtet.

Oldalak

Subscribe to RSS - blogok