FZ Blog

Több zenekarban

Mit jelent az, hogy egy ember sztár?

Szerintem a rock sztárok hús-vér emberek, akik a pályájukon meghatározókká váltak. Ma a sztárokat más néven influemcereknek is hívják, mivel véleményükkel, megjelenésükkel mások életét, véleményét befolyásolják és tényleg hatással vannak másokra.

Aki bújt (Ready or Not) - filmkritika

Az utóbbi idők egyik általam legjobbnak tartott szatírája. Talán nem olyan szintű, mint Tarantino filmjei, de mérhetőek hozzá. A történet előzetesét itt lehet elolvasni, erre nem is vesztegetek több szót. A horror, ráadásul a horror vígjáték arról szól, hogy emberek megsérülésén, halálán nevetünk nagyokat, közben lehet, hogy felfordul a gyomrunk és valójában öklendeznénk, de mégsem tesszük. Ebben a filmben van minden, ami a horror műfajában megtalálható.

Botrány - Bombshell - filmkritika

A filmet ma láttam és kissé elgondolkoztató volt több okból is. Először is a történet 2016-os, vagyis négy évvel vagyunk a történet után, tehát a szereplők ma is élnek, bár a nevüket a filmben megváltoztatták, de nyilván a megfelelő emberek ráismernek. Másodszor is azt az általános kérdést feszegeti, hogy a hatalommal visszaélő férfiak (esetleg nők!?) bűnösök, és megvetendők-e, persze azok, ez nem vitás, de látensen ott van az is, hogy akik behódoltak a zsarolásnak vajon elkerülhették volna-e azt? Ez a kérdés a film nézése közben fel sem merült, de a végén igen.

Nyári Károly Karácsonyi Koncert - kritika

Megvallom, amikor a párom megkérdezte a napokban, hogy vegyen-e Nyári Károly karácsonyi koncertjére jegyet a Budapesti Kongresszusi Központba, meggondolatlanul igent mondtam, mert a telefonban hallottam a sürgető kívácsiságot. A zongorista, énekes, showman főszereplőről még életemben nem hallottam, de gondoltam nem lehet rossz a párom ízlése. Annyit megjegyzett, hogy a vendégelőadók között ott lesz Tokody Ilona is, akinek a neve számomra ismerősen csengett, hiszen ő egy magasan jegyzett operaénekesnő és a világ rengeteg operaházában szerepelt már.

Szerelem második látásra (Love at Second Sight) - filmkritika

A film egy többször megírt ötleten alapul. Az életünk egy elrontott részét vajon egy párhuzamos, másik világban helyre tudjuk-e hozni? Az egyszerű történet egyens vonalban halad és jól érthető. A főbb szereplők jelleme kidolgozott, sokféle szempontból megismerjük őket. A szereplők jellemfejlődésen mennek át. A végén természetesen az elrontott kapcsolatok helyrejönnek, de azért a végén marad egy kis lezáratlan rész.

Csekély esély - Long Shot - filmkritika

Vígjáték - a finomabb fajtából. Vannak benne helyzetkomikumok és egyéb dolgok is. A lúzer pali a legmagasabbak közé emelkedik. Ez eleve ad lehetőséget a komikumra. Vannak érdekes beszélgetések és jelenetek. Persze vannak kínos és előre látható helyzetek is, mivel egy szőke 40-es ír származású, protestáns hölgy - aki mellesleg az Egye(b)esült Államok külügyminisztere - és a nála két-három évvel fiatalabb zsidó származású újságíró pasi csak ritkán alkot hibátlan, tökéletes párost az USA-ban.