Halálos iramban (Fast & Furious): Hobbs és Shaw - filmkritika

Halálos iramban (Fast & Furious): Hobbs és Shaw

Ez a film méltó utóda azoknak, amelyekben korábban Jason Statham ( Deckard Shaw ) és Dwayne Johnson (Luke Hobbs) játszott. Vanessa Kirby a harmadik főhős megint, mint korábban többször megmentik a világot. Tulajdonképpen mindegy, hogy mitől. A főgonoszt sohasem látjuk, mert egy géphangon üzengető és parancsolgató entitás. A főhős megtestesülése Idris Elba (Brixton) a gépembernek átszabott, korábban húsvér ember.Elég  jól megcsinált akciófilm, tele megfelelő trükkökkel. Repülő autók, robbanó autók (járgányok) és tűz, ahol kell. Sok látványos autós, motoros és teherautós üldözés van. Az ellenséges  helikoptert terepjárókkal tartják a földön és így tovább. Verekedések lassított felvételekkel és fröccsenő vérrel. Azért van egy-két jelenet, amikor a kiütött ember kicsit előbb ugrik fel, mielőtt megütnék, az antifőhős motorja is mozog néha úgy, ahogy egy rajzfillmben szokott, szóval vannak elvarratlan szálak.

A zene hozza a megfelelő fílinget. A mellékszereplők, főleg a szamoai jelenet vicces és szívm,elengető a "big fat mama" alakja ok.

A ritmus megfelelő és persze a jó győz. Az IMDB-n 6.5, a port.hu oldalán 6.1. ez főleg annak köszönhető, hogy tényleg jó a film ritmusa és pörögnek az események, de ennek ellenére egyszer nézhető és utána könnyen elfelejthető.

Mit is láttam?