Koronavírus - 2020.03.26 Csütörtök

Az a legrosszabb az egészben, hogy nem lehet tudni a végét és azt sem, hogy személy szerint, amikor elkapom a vírust, akkor mi lesz. Sajnos vannak olyanok, akik azt gondolják, hogy nem lesz bajuk és bandáznak - főleg fiatalok -, mert a fiatalokat nem érinti. Vannak tizenéves és harmincas halottak is, nem csak a 60 felettieket támadja meg és küldi a sírba ez a vírus. Persze nyilvánvalóan azok, akik jó egészségi állapotban vannak kisebb rizikójúak, de ha van valamilyen érrendszeri vagy szívbetegség, ne adj isten tüdő probléma az nagyon borús jövőt sejtet.

Az internet nagy áldás, mert intézni lehet dolgokat. Bejöttem a suliba, de itt senki és a telefon is csak alig csörög, bár most szereztem ingyen néhány levetett számítógépet.

A mai napon nem sok minden történt, de egy gondolat azért szöget ütött a fejembe: vajon meddig működik az ország, az oktatás, a termelés ilyen körülmények között? Ha működik, akkor pedig minek olyan sok adminisztrátor, alosztályvezető, osztályvezető, főosztályvezető szerte a magyar állam minden szintjén. Miért van minden helyettesnek még helyettese és titkárnője? Talán a sok ember okozza a sok munkát és nem a munka miatt vannak felvéve az emberek?

Lehet, hogy butaság, de érdekes módon Litvániában is működik az állam, pedig ott csak 2 millió ember él, de a feladat sokkal nem lehet, mint például itt vagy Olaszországban.

Nem lehetséges, hogy a bürökraták azért hoztak létre bürokratikus törvényeket, hogy önmagukat igazolják?