kritika

Hitman - 47-es ügynök - filmkritika

Hitman 47-es ügynök

Ez egy régi film, talán 2007-ből, de most újra megnéztem. Nem lett kevésbé friss, sőt kifejezetten érdekes volt a maga nemében. A múltkor megnéztem Singapore látképét a Google MAps-en és felfedeztem azokat a fantasztikus épületeket, ami akkor még kuriózum lehetett. A szokásos BBP, szuperhősös film. Megfelelő tempójú vágással, belassított jelenetekkel és igényes effektekkel. Mindezt az akkori technikai és informatikai felszereléssel megvalósítva.

Hair - filmkritika

Furcsa lehet az 1979-ben megjelent filmről kritikát írni, de azt teszem. Azért írok róla, mert ma újra megnéztem. Ez egyike azoknak a filmeknek, amelyeknek egyes jeleneteire ma is emlékeztem, és most hogy megnéztem, felidéződtek. A szerelmi történet lebilincselő, emberi, ugyanakkor nem túl nyálas. Milos Forman rendező már akkor is tudott rendezni. Jó arányérzékkel jönnek a jelenetek. Nincsen üresjárat. Talán néha egy kicsit sok a zene. Persze kissé régies, hiszen nem most játszották fel, de meglepődtem, hogy mennyire funky módon játszották el már akkor is.

Könyvklub - avagy az alkony ötven árnyalata - filmkritika

Könyvklub

Szombaton úgy döntöttünk, hogyha már nem tudunk sehová sem menni a házimozit indítjuk el megmnézzük a címbeli filmet. Nem spoilerezek, Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen és Mary Steenburgena négy 50-es dáma a filmben. Mind a négyen különböző vérmérsékletű és foglalkozású emberek, akik úgy gondolják, hogy nincsen vége az életüknek, hiába nincsen éppen jó párkapcsolatuk különböző okok miatt. Végül mindegyikük bepasizik.

A Hologram for the King - filmkritika

Egy amerikai (Tom Hanks) megérkezik Szaúd Arábiába, a szürreális dolgok hazájába. Pályázni akar a cége egy munkára. Minden arab herceg fel-alá mászkál és tojik az amerikaira. Ő és általában az amerikaiak nincsen hozzászokva a közel-keleti tempóhoz. Minden összejön neki. Púp nő a hátán, senki nem foglalkozik vele. Összejön egy dán csajjal (vagy talán mégsem). Akire napok óta vár, az közben persze végig ott volt. Egy herceg. Mindenféle furcsa dolgok történnek vele.

A sivatagba megy helyi arabokkal farkasra vadászni. Egy női orvos megvizsgálja - amit ott nem szabad.

Az ír - Irishman - filmkritika

Az ír

Nagy tisztelője vagyok Martin Scorsese rendezőnek, Robert de Nironak, Al Pacinónak, Joe Pescinek és a többi olasz származású színésznek. Tényleg imádom őket. A Volt egyszer egy Amerika és a három Keresztapa filmet többször is megnéztem és órákon át bámultam ugyanúgy mint ezt is. Valószínűleg most utoljára és többet nem. A hőseink megöregedtek. Sajnos. Ennek a generációnak ez a hattyúdala.

Diagnózis - filmkritika

Miért nézzük a moziban is a szörnyű magyar valóságot? Hiszen ismerjük! Szabó Sándor új filmje nyomasztó. A történet egy kicsit egyoldalúan ábrázol, idealista orvos története, aki nyugdíjazása után visszatér szülőfalujába körzeti orvosnak.

Hai xing dong - Vasangyalok - filmkritika

Ha ez a film nem kínai lenne, akkor izgalmas amerikai háborús filmnek is elmenne, mondjuk egy iraki háború feldolgozásaként. Olyan BBP (bunyós, b*szós, partraszállós) film. Van benne minden, ami egy ilyen filmben lehet: közelharc rengeteg. Lassított lövedék a levegőben, amelyik az ellenség mesterlövészének a fején megy át. Kereskedelmi hajó túszejtőinek kilövése helikopterről, harckocsi csata a sivatagban, dróntámadás a lázadók ellen, stb. Mindez hol közelről, hol távolról filmezve, hol vérrel összemaszatolt arcokat nézve, hol tiszta arcú, feszült, elkötelezett bátor katonákat mutatva.

Joker - filmkritika

Joker

Sokat hallottam a filmről, és most az Oscaron is jelölték. Úgy gondoltam, hogy itt az ideje a film megnézésének, Itt van egy rövid történeti leírás. ezzel most nem foglalkozom. A történet nyomasztó és a megvalósítás is. Joker (Joaquin Phoenix) igen jó színész, zseniális. Akkor is az, amikor a lúzert játsza, és akkor is, amikor a nem azt. Hasonlít bizonyos értelemben az Esőemberhez. Az abnormitást jeleníti meg normálisként. Egy abnormális világ, amely a normális.

Oldalak