Megtorlás (Reprisal) - filmkritika

A film jól indul. Egy egyéni bankrabló brutálisan kirabol egy bankot, majd utána elmenekül a zsákmánnyal, de a bankfiók igazgatójában Jacobban ( Frank Grillo)  mély nyomot hagy az akció és nekiáll nyomozni. Persze ilyenkor mindig az a gyanús, aki nem gyanús - a Tanúból idézve. Jacob az eset után szinte minden éjszaka felébred és nem hagyja nyugodni a történet. Alkoholizál, szabadságra küldik. Jacob összeáll a szomszéddal James-szel (Bruce Willis) a volt rendőrrel.

Az ellenfél egy nagyon okos, mindenféle technikai képességekkel rendelkező profi behatoló. A filmben a bankigazgató legalább olyan okos és persze ő jön rá a dolgok mikéntjére nem a profi, volt szakember.

A következő bank kirablására készül a rossz fiú. Miközben keresik őt, közben ő felkészüll egy raktárépületben, lövöldözik géppisztollyal, rpróbarobbantásokat végez, zavaró rendszereket próbál ki és a következő célpont kirablását tervezi. Persze senki sem hallja a készülődést.

Az okos fiúk miközben azon tűnődnek, hogy mi a következő célpont rájönnek, hogy a városban van egy olyan hely, ahol a bankrabló által használt zárszerkezetet régebben gyártották és ide megy a jó fijú. A bankfiókvezető elkezd nyomozni a saját szakállára. A jó fijú megfelelőképpen borostás, hogy keménynek tűnjön. Bruce Willis borotvált, de a feje is, ami az ő imázsának része.

A jó fijú véletlenül megtalálja a rossz fiú flekészülési helyét. Bingó!!!! Ilyen persze az életben nincs, kivéve, amikor egy másik filmben valaki egy 10 milliós városban véletlenül meglátja a rég keresett személyt. Na ez a klisé is egy olyan, maiért az ABC-ben a film szépen lassan halad hátrafelé. Kiderül, hogy a rosszfiú valamiért a bankfiók igazgatóját is kiszemelte a terveihez.

Van egy pénzszállító autó rablás, majd autóval üldöziknek egy motorost. Persze az ügyes és meglóg. Jacob ott van az akciónál, sőt a tettessel is verekedik. Később megtalálja a tettes által eldugott zsákmány rejtekhelyét is és elveszi a zsákmányt.. A rossz fiú az addigi búvóhelyében lévő nyomokat felgyújtja és eltűnik. A rendődök is kezdenek szagot fogni és közelednek a tetteshez.

Fordulat az akcióban. A rossz fiú megtalálja a jó fijút és kezdődik a párbaj. James is beszáll az akcióba és nagggyon ííííízgis lesz a film... Vannak félelmetes mély hangok. Zsarolás a pozitív hős családjának a kiirtásával és roppant érdekes helyzetek. Persze a pozitív hősnek is vannak meglepetések a tarsolyában. A végén van lövöldözés, fordulatok.

A jó győz a rossz fiú betört fejjel a hátán tipikus halott pózban fekszik.

Tipikus ZS kategóriás film.