Menekültek

Véleményem szerint Törökország és gy csomó Közel- és Közép keleten lévő autoriter állam úgy próbál megszabadulni a belső ellenségétől, hogy azt mondja nekik: Menjetek Európába, ott tárt karokkal fogadnak benneteket. Ott van a Kánaán. Hogy ne csak a propaganda hasson, ezért megfelelő fegyverekkel, tüzérséggel, bombázással és rakétákkal is segítik az emberek elvándorlását. Talán a sorrend is olyan, hogy lőnek, robbantanak, bombáznak és a nincstelen földönfutó embereknek azt sugallják, hogy majd Európa segít.

Az Európai Unió politikusai az elmúlt száz évben elszoktak attól a mentalitástól, hogy a közel kelet urai hülyéknek nézik őket. Erdogan török diktátor zsarolja őket, hogy a diktatúra megkapja a maga tőkeinjekcióját és a támogatói - a nélkülözhetetlenek - megkapják a szokásos havi apanázsukat. Ehhez átmennek egy szuverén ország - Szíria - területére és ott lövöldöznek, robbantanak és elüldözik a civileket. Egyébként pedig azt mondják, hogy sajnáljuk, de védelmi övezetet hozunk létre. Emberek százezreit teszik földönfutókká. Ez Erdogan üzenete is. Menjetek európába. Mi nem tartóztatunk fel.

Persze az ilyen áradattal sok olyan ember is megy, aki nem földönfutó, hanem ügynök. Esetleg az Iszlám ügynöke és a célja a destabilizáció. Mit tehet Európa? Nyilván a szárazföldi és tengeri határokon nem fognak a görög, a bolgár, az olasz és egyéb határőrök agyonlőni mindenkit, de az lehet, hogy lefújják őket könnygázzal és a gumicsónakokat kilyukasztják. Valójában itt Törökország az, aki szembefordult Európával és egyúttal a NATO-val is.

Szerintem Erdogan hatalmi játszmája miatt fog Európa szívni, hiszen, ha a népek békében élhetnének, akkor nem kellene elmenekülniük. Szerintem ha Erdogan nem kapna a jövőben pénzt és kitessékekelnék az NATO-ból a nélkülözhetetlenjei szinte azonnal elzavarnák, bár lehet, hogy lenne egy kis villongás. Persze Erdogan bevehetné a játszmába Oroszországot, de valszeg az oroszok nem avatkoznának be és annyi pénzük nincsen, hogy a török oligrachákat tudnák pénzelni.

Ettől függetlenül Európának szembe kell azzal néznie, hogy egyre nagyobb számban vannak legális és lesznek illegális bevándorlói és a régi, jó, kényelmes életnek hamarosan vége. Anglia, Franciaország és a Benelux államokban már a lakosság jelentős része arab vagy fekete afrikai származású. Ugyanakkor ezekkel az emberekkel meg kell értetni, hogy a húsleves nincsen ingyen, azért dolgozni kell. Közép- és Nyugat Európában nincs elég banánfa, ami alatt üldögélve, el lehet vegetálni egy életre.