Szerelem második látásra (Love at Second Sight) - filmkritika

A film egy többször megírt ötleten alapul. Az életünk egy elrontott részét vajon egy párhuzamos, másik világban helyre tudjuk-e hozni? Az egyszerű történet egyens vonalban halad és jól érthető. A főbb szereplők jelleme kidolgozott, sokféle szempontból megismerjük őket. A szereplők jellemfejlődésen mennek át. A végén természetesen az elrontott kapcsolatok helyrejönnek, de azért a végén marad egy kis lezáratlan rész. Vajon az eredeti világba visszatalálnak-e a szereplők vagy maradnak a párhuzamos világban?

A film nagy előnye, hogy nincsen benne semmi CGI figura, nincsenek benne a látványra törekvő jelenetek. Ez egy történet elmesélése, amiben nincs helye ilyesminek. Ennek megfelelően nem javasolt megnézni azoknak, akik popcorn zabálása és nagy hanghatások nélkül nem tudnak elképzelni mozit. Akik szeretnek egyszerű és tanulságos történetet megnézni moziban, nos ők nyugodtan beülhetnek, nem fognak csalódni.

Nyilván a zene a filmhez tartozik. A végén van egy klasszikus zongoraverseny, amiben a főhősnő játékát ügyesen összevágták egy profi zongorista játékával.

Szerettem a filmet.