Eseutil az Exchange szerver svájci bicskája

Default book

eseutil /r /l /d - Ha van adatbázisunk és vannak log fájljaink, akkor ezzel a paranccsal a hidegen lelőtt Exchange adatbázisokat meg lehet gyógyítani. Bővebb leírás itt található: http://www.mikepfeiffer.net/2010/04/getting-an-exchange-database-into-a-clean-shutdown-state-using-eseutil/

eseutil /p - akkor használandó, ha nincsenek log fájlok. Ekkor ezzel a paranccsal lehet használhatóvá tenni az adatbázist. Részletesebben a fenti linken.

Megjegyzések:

  • A fenti hideg helyreállítás során a utility kijavítja az adatbázis hibáit, de ezzel együtt adatok tűnhetnek el a rendszerből, levelek, mellékletek, ezért érdemes egy másolaton lefuttatni.

  • A helyreállítás sebessége 4-6 GB / óra, ezért nagy adatbázisok esetén sok órán keresztül fut, tovább le kell futtatni az Isinteg -fix folyamatot is, ami 3-4 GB / óra

eseutil /d - Töredezettségmentesítés (defrag) - Ez után nem lesz kisebb fizikailag az adatbázis, de a használt lapok egymás után helyezkednek el és gyorsabb lesz az adatbázis elérése, kisebb lesz a szerver terhelése.

Információk itt: http://support.microsoft.com/kb/259851/hu