Line 6 Spider Valve MKII HD100

Line6 Spider Valve MKII HD100

Erősítő emuláció

Melyik erősítő és milyen effektek modellezettek

Jelenleg 12 erősítő modell és 7 Effects modell belül élő a Spider Valve. Ezek a modellek mind be vannak állítva szoros együttműködésben Reinhold Bognerrel. A következő az összes modell felsorolása és leírása arról, ami inspirálta őket.

Clean - Tiszta

Borostyán LED: - Válassza ezt Amp Modell és állítsa hangszín vezérlőket, hogy éles, tiszta hangok csodálatos, nagy meleg jazz hangzást kapj, magas, csillogó hangokkal és bőséges mennyiségű mély hanggal. Kicsit adj rá kórust és delayt, hogy megkapd a végső hangot!

Kék LED: - Késői 60-as és korai 70-es idők tiszta hangja. 1973 Hiwatt Custom 100 alapján készítettük. Kitoltuk a hangszín és szűkebbre vett az alsó hangzás (kevesebb mély) Egy A akkord igen jól szól.

Twang

Borostyán LED: Ez a Amp Modell 60-as évek közepének Fender® erősítőjét  modellezi, beleértve a fekete Fender '65 Twin Reverb® és Fender '64 Deluxe Reverb®. Szerettük volna egy Amp modell, amelynek klasszikus üveges hangja van és komolyan chick'n pick'n. A hang nem túl kemény, amíg fel nem tekered a Drive gombot.

Kék LED: Ez az Amp Modell az alapja több vintage tweed erősítőnek. Mi vettük a '53 Fender® Tweed Deluxe, '58 Fender® Tweed Bassman® és a '60 Gibson Explorer erősítőket, hogy egy kis Swingin 'Rockabilly hangot kapunk. Adj hozzá kis reverb és egy egyszerű echo és a Be-bop-alu-la!

Blues

Borostyán LED: Mi történne, ha összekevernénk három kanál '65 Marshall ® JTM-45, egy kanál '58 Fender® Bassman®, és a Schmeer a '63 Fender® Vibroverb és egy csipetnyi Supro hangot? Ez a legnagyobb, legkövérebb Blues erősítő amit valaha hallottam!

Kék LED: Vigyázz, kész .... GO! Ennek az Amp modellnek az alapja egy Vox® AC-30 erősítő, frissített és bővített hangszínszabályzó áramkörrel. Azt akartuk, hogy olyan legyen, mint a korai brit pop-rock hang, amelyet a Beatles és a Stones olyan jól ismert.

Crunch

Borostyán LED: Ezt a hangzást a '68 Marshall® Plexi 50 Watt alapján készítettük. Ezt a Marshall® erősítőt korai metál bandák használták. Nézze meg albumokat, mint a British Steel, Number of the Beast és Black Out. Szélesebb körű hangszínszabályzó beállítások vannak, mint az eredeti Marshall® erősítőn voltak. Ez az Amp Model lehetővé teszi, hogy feljebb tekerd a közepet és még nagyobb Drive beállítást használj.

Kék LED: Plexi On Fire! Ez az Amp egy '68 Marshall® Plexi 100 wattos erősítő alapján készült néhány extrával; A kombináció a Variac és átkötött bemeneti csatornákat teremti meg a hírhedt barna hangot, hogy úgy fogja érezni, mintha lángok lőnének ki a bemeneti jackből! "Gyerünk Dave ... Adj egy kis szünetet!”

Metal

Borostyán LED: Ennek az alapja a Mesa / Boogie® Dual Rectifier®. Spider Valve óvatosan fejlesztette ezt a klasszikus hangot. A kapott Amp Modell határozottan modern. Ez a monster truck hangnak az alja kicsit kevesebb, ami miatt feszes, erős és gyors. Használja ezt a hangzást, ha éles és ütős, nagy erősítésű metal hang kell.

Kék LED: Ez a hang azért jött létre, hogy legyen egy agresszív nagy erősítésű beállítás egyedülálló Mid-szabályozással, ami teljes spektrumú hangot söpör végig egy gombbal. A Mid gomb megváltoztatja a torzítás karakterét. Ha a beállítás minimális, a torzítás Fuzz pedál jellemzőt mutat, ha a Mid 12:00-nél van, akkor utánozza a krémes modern high gain erősítő hangokat, ha a Mid maximum közelében van, akkor emlékeztet az A osztályú hangokra. Persze ott vannak a köztes állapotok.

Insane

Borostyán LED: - Ez a modell a Mesa / Boogie® Dual Rectifier® vörös csatorna "a szecskázó beállítás” változata. Egyesíti a Metal Red intenzitását és hatását, de ad több közepet és állkapcsot törő őrült agyi piercing legyen.
Kék LED: - Célunk az Insane-nal az volt, hogy az Ön számára annyi input gain torzítást adjunk, amennyit csak lehet. Obszcén torzítás kapsz, miközben megőrzi a hangzás jellegét. Ennek eredményeként, sokkal több mély van, mint a kisebb erősítőkben és a nincs doboz hatás. Tekerd fel a Drive-ot!

Ötletek

Hogyan lehet a STOMP (szóló) effektet beállítani az erősítővel, ha FBV II pedálom van?

Sokat bajlódtam a problémával. Erre eddig azt találtam, hogy az egy időben rendelkezésemre álló négy (A, B, C, D) csatornából az A és B csatornákat kíséretre alkalmaztam, míg a C és D csatornákat szólóra. Ez nem annyira jó megoldás, mert a hangzások tulajdonképpen feleződnek.
Ötlet: Eddig az FBV MKII pedál hangerőpedálját úgy konfigurálóm, maximumon álláson (100%) volt mindig, a minimum állásban pedig elhalkult (0%). Ezután a minimum állásra beállítom a kísérő hangerőt (60-70%).

Hogyan lehet billentyűs hangszert emulálni?

Ha egy effekt pedállal akarsz orgonát emulálni, akkor jól használható ehhez egy oktáver pedál az alábbi effektsorral: Torzító => oktávar pedál => EQ. 

A torzító segíti a hang kitartását, az oktáver hozzáadja a felső oktávot, az EQ pedig a zizegő hangokat veszi le.