Főoldal

Tanítás, webfejlesztés, informatika, programozás, rock zene.
A szerzeményeimből: rockzenék , popzenék , a legjobb zenéim válogatások

2022-06-23
Érettségi - Oda tette!

Tanulóink tudnak írni és mondani cifrákat az érettségi és szakmai vizsgákon. Az alábbi több év terméséből néhány szép gyöngyszem.

2022-08-14

Az alábbi cikk egy mesterséges intelligenciát létrehozó számítógépes rendszer elvi felépítését írja le.

Egy időben több folyamat zajlik párhuzamosan

Ez azt jelenti, hogy a folyamatok egymástól ténylegesen függetlenül folynak és bizonyos értelemben véletlenszerű kiindulópontokkal és végpontokkal rendelkeznek. A véletlen azonban determinisztikus és több tényező befolyásolja, hogy ténylegesen honnan hová tartanak a folyamatok.

Az egy időben zajló folyamatok számossága csak a "processzorok és szálak" számosságának függvénye. Nincsen előre meghatározva.

2022-06-10

Az ötlet egy sávtartást segítő autó vezetésekor ugrott be. Ha le akarok valamiért térni a sávból, akkor "szelíd erőszakkal" olyan irányba forgatja a kormányt és a kezemet, hogy visszavigyen a sáv közepébe. Ha jó helyen vagyok és a kormány is megfelelő irányban áll, akkor nem történik semmi.

Az ötlet egyszerű.

Ha a játékos a labdához képest helyesen mozog, akkor ne történjen semmi, de ha a mozgását korrigálni kell, akkor az izmait célzottan noszogassuk, hogy a végeredmény megfeleljen.

2022-06-17

Az elméleti fizikusok a 20. Században már először csak gondolat kisérletekben felvetették a kvantun összefonódás jelenségét. A jelenség röviden annyit jelent, hogy két távoli részecske állapotának vizsgálata során ha az egyik állapotát megváltoztatjuk, akkor a másik részecske állapota azonnal szintén megváltozik. Ez ellentmond a speciális relativitás elméletnek, amely kimondja, hogy az információ legfeljebb fény sebességével terjedhet.

2022-04-24

A Drupal 9 már PHP 8.x.x-en is fut, tehát érdemes feltelepíteni a gépedre egy olyan AMP környezetet, amely PHP 8.xx-et használ, mivel az egy kicsit gyorsabb, mint a PHP 7.xx vagy a korábbiak. Figyelj arra, hogy olyan rendszert válassz, amely a majdani szerveren is fut!

Windowson

A Composer egy parancssori eszköz, amivel jól lehet kezelni PHP csomagokat és függőségeiket.

1. Töltsd le a composert innen: https://getcomposer.org/Composer-Setup.exe

2022-04-08

Véleményem szerint egy új politikai erőnek az alábbi folyamaton kellene stratégiailag végigmennie.

2022-03-13

1957 február 8-án születtem.

2022-03-13

Van olyan, hogy az ember egy Drupal modult kikapcsol és összeomlik az egész honlap. Ilyenkor a hagyományos megoldások az admin felületen vagy a Drush parancsok nem működnek (Ilyen történt velem). Hogyan lehet visszakapcsolni a modult?

1. Először is ne töröld ki a modul fájljait, vagy ha kitörölted, akkor ugyanazt a verziót kell ugyanoda visszamásolni.

2022-02-18